Ugrás a tartalomra

Mentori program

A Sightspot Network Kft. mentori programjában várjuk azoknak a fejlesztőknek a jelentkezését, akik szeretnének valódi, alkalmazható tudást  szerezni, szakmailag fejlődni. 

Személyre szabott szakmai felkészítés után a jelentkezők projektjeinkben vesznek részt. 

A programba való jelentkezés menete a következő lépésekből áll:

  1. önéletrajz beküldése a honlapon keresztül,
  2. rövid, helyszíni előzetes szakmai tudásfelmérés, 
  3. személyes interjú
  4. munkapszichológia felmérések, 
  5. gyakorlati tudásadaptációs felmérés (itt arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy friss ismeretet hogyan és milyen gyorsan tudsz alkalmazni) 

A mentori program elsősorban a junior- és medior frontend- és backend fejlesztői álláshirdetésben foglalt kritériumoknak való megfeleléssel kezdődik. 

A sikeres kiválasztást követően kezdődik a a személyre szabott mentorálási folyamat:  fejlődsz és dolgozol egyszerre. 

Az egyéni előképzettség, a fejlődési irányok közös meghatározása után olyan gyakorlatalapú oktatásban részesülhetsz, amely a jelenlegi IT munkaerőpiacon szinte egyedülálló. 40-nél is több technológiába nyerhetsz betekintést, a szoftverfejlesztés teljes mélységében, az architektúrától a tesztelésen keresztül a feladatkezelő rendszerekig. Az elméleti tudást on the fly tudod azonnal implementálni, párhuzamosan futó projektjeink tagjaként. A "learning by doing" tanulási módszer hatékonyságát évek óta tapasztaljuk: hiszen promt tudást adunk és korszerű technológiákat használunk, a résztvevő pedig azonnal le tudja mérni ennek a tudásnak a hasznosságát, működőképességét.   

 

A program tartalmáról alább részletesebben is olvashatsz:

Megismerheted komplex IT fejlesztési rendszerünket, melynek három lába van: a projektmenedzsment keretrendszer, a fejlesztői eszközök és technológiák és a soft skillek. A hasonló képzések/mentori módszerek általában ezek közül maximum kettőre terjednek ki, de nálunk teljes körű betekintést kapsz az IT szektorba: néhány hónap alatt (az előírt előképzettség és a kiválasztási kritériumoknak való megfelelés esetén).    

Hogyan dolgozunk?

A klasszikus vízesés projektmenedzsmentet  és a szoftverfejlesztésben gyakrabban alkalmazott agilis menedzsment módszereket egyaránt - projekttől függően - alkalmazzuk, azok adaptálásában többéves tapasztalatunk van.  

Előbbi közismertebb, hiszen a projektek nagy része lineárisan halad az egyes projekt-életszakaszok szerint. 

Az agilis módszertan a projektmenedzsmentben olyan, elsősorban a szoftverfejlesztésben alkalmazott projektvezetési típus, amely az úgynevezett adaptív módszertanok közé tartozik. Gyorsan változó környezetben alkalmazzuk, amely három, igen gyorsan változótó elemtől függ: a megrendelő igényeitől, a rendelkezésre álló humán erőforrástól és a technológiától.
Az agilitás alapja a megrendelővel való rendszeres és folyamatos kommunikációt, ez alapján esetenként a fejlesztési folyamat minimális de folyamatos újra tervezését.
Bár ez a fajta megközelítés sok rugalmasságot biztosít, azonban például az alapvető technológiai választásokat illetve egy funkció célját és a megrendelő workflowjában való elhelyezését - mint már az alapoknál meg kell határozni. A végtermék, a működő és felhasználó számára hasznos szoftver, áll minden esetben a fejlesztés középpontjában.
A változás iránti készség fejlesztése mind szervezeti mind dolgozói szinten a Sightspot Network Kft. alapvető célkitűzése.
Ahhoz, hogy mindezeket eredményesen gyakorolhassuk, folyamatos kommunikáció szükséges a projekten belül, ahol, a scum szabályai szerint nincs hagyományos értelemben vett alá-és fölé rendeltségi viszony, minden résztvevő véleménye, szava és javaslata számít és kívánatos.

 

Milyen eszközöket ismerhetsz meg?

Az alábbi fejlesztői rendszerekben, toolokban, nyelvekben van többéves tapasztalatunk: 

Frontend: böngésző- (Angular, React, SmartGWT, JSF2)  platformok 

Backend: Java alkalmazásszerverek (Glassfish, Payara, Wildfly), Java keretrendszerek (JSF2, SmartGWT, PrimeFaces), Java üzleti komponensek (JavaEE (All), OSGi, SpringBoot, SpringCloud, Microservices). Building & automation eszközök (Maven, Jenkins).

Mobilfejlesztés: natív android (Android X, Kotlin) és iOS (Swift, SwiftUI, Objective C) és crossplatform (Flutter) megoldások.  

Adatabáziskezelők: Relációs- (MySQL, MariaDB, PostrageSQL, Oracle) és NoSQL (ArangoDB, MongoDB) adatbázis kezelők.

Fejlesztői toolok: kódszerkesztők (Eclipse, WebStorm, XCode, Android Studio), verziókezelők (CVS, SVN, Git), feladatkezelők (Mantis, Jira, Trello)

Tesztelés: funkcionális tesztelés (testproject.io, XCTest, Manual), RESTFull testing (Postman, SoapUI), teljesítménytesztelés (k6.io, Apache jMeter). 

 

A program egész életedre kiható része: a soft skillek fejlesztése

A legtöbb hasonló programban elsősorban a szakmai képzésre fektetnek hangsúlyt, de tapasztalataink szerint az emberi tényező legalább akkor szerepet játszik egy pozíció sikeres betöltésében, mint az, hogy milyen hatékonyan tudsz megírni egy kódot vagy milyen sikeres adaptálod a UI elemeket egy funkcióhoz. 

Ahhoz, hogy helyt tudj állni egy szakmai interjún, vállaljuk online és nem online szakmai interjúkra felkészítést (megrendelői igényektől függően angol és magyar nyelven is - előzetes nyelvi tudásszinttől függően).

A programba jelentkezőknek lehetőséget nyújtunk IT specifikus humán kompetenciák  fejlesztésére. Különösen fontosak azon készségek támogatása, amik a beilleszkedést, a csapatmunkát, vagy szükség esetén éppen az önálló munkavégzést segítik.:

  • interperszonális és kommunikációs készségek
  • problémamegoldás és kritikai gondolkodás
  • együttműködés és konfliktusmegoldás
  • karriermenedzsment
  • vezetői és szervezői képességek

A munkapszichológiai felmérést követően egyéni fejlesztési tervet készítünk. A fejlesztésben pszichológus vesz részt.


Amennyiben kérdésed van, írj nekünk! "